Beschrijving
Runderschnitzel, ongekruid en niet gepaneerd, 2 stuks ( 200 gram )
Onze runderschnitzel wordt mooi dun en dwars op de draad afgesneden van magere spierdelen. Ze hoeven maar heel kort in de pan, want ze zijn het lekkerste wanneer het vlees binnenin nog rosé is.
Runderschnitzel is erg lekker om ‘gewoon’ te bakken in boter. Maar U kunt ze natuurlijk ook paneren zoals de Oostenrijkers doen met hun beroemde kalfsschnitzel: De Wienerschnitzel. Dat lijkt veel ingewikkelder dan het is.
- Leg de runderschnitzel tussen plastic en sla ze mooi plat met een deegroller.
- Bestrooi ze met een beetje zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem, een schaal met geklopt ei en tot slot door de broodkruim.
- Ondertussen verhit U een laag olie (of ossenwit) in de pan. Leg de gepaneerde schnitzels in het vet (van zo’n 180 graden) en blijf de pan flink heen en weer schudden tijdens het bakken. De korst kan dan mooi opbollen.
- Maximaal 2 a 3 minuten per kant …en klaar!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.